به گزارش نماینده به نقل از فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به همراه سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بینالمللی و مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه و تیم فنی هستهای ایران دقایقی قبل به منظور شرکت در پنجاه و یکمین نشست کنفرانس امنیتی مونیخ راهی آلمان شد.
ظریف قرار است در این اجلاس شرکت و با جان کری، لوران فابیوس و اشتاین مایر و فیلپیپ هاموند وزرای خارجه آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلستان (وزرای خارجه سه کشور اروپایی در گروه ۱+۵) که قرار است در این اجلاس شرکت کنند، دیدار و گفتوگو کند.
یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که «جان کری» و «محمدجواد ظریف» وزرای خارجه آمریکا و ایران روز شنبه ۱۸ بهمن ماه در «مونیخ» با یکدیگر دیدار و گفتوگو میکنند.
خبرنگار فارس مطلع شد که هنوز زمان این دیدارها قطعی نشده است.
پیش از این گفته شده بود که دور بعدی مذاکرات ایران و شش کشور در اوائل فوریه و در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار و احتمالا وزرای خارجه ایران و گروه ۱+۵ نیز در مونیخ به گفتوگو بنشینند.
در همین زمینه وزیر امور خارجه کشورمان هفتم بهمن ماه در گفتوگو با خبرنگار فارس در خصوص برگزاری اجلاس وزرای خارجه شش کشور در مونیخ با بیان اینکه همه اعضای ۱+۵ در زمان برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ در این کنفرانس حضور ندارند و فقط جان کری، لوران فابیوس و اشتان مایر وزرای خارجه آمریکا، فرانسه و آلمان در مونیخ هستند، خاطرنشان کرد: هنوز تصمیمی برای برگزاری جلسه با ۱+۵ در مونیخ نگرفتهایم.
مذاکره کننده ارشد هستهای همچنین گفت که نشست ایران و ۱+۵ در مونیخ و در سطح معاونان نیز هنوز قطعی نشده است.
خبرنگار فارس همچنین مطلع شد که هنوز زمان و مکان برگزاری دور بعدی مذاکرات جامع هستهای (سیزدهمین دور) مشخص نیست.
پنجاه و یکمین اجلاس کنفرانس امنیتی مونیخ قرار است از امروز جمعه ۱۷ بهمن تا ۱۹ بهمن ماه (۶ تا هشت فوریه) در مونیخ برگزار شود.
گفتنی است «وولفگانگ ایشینگر» رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ پیش از این از برگزاری میزگردی با حضور وزرای خارجه ایران، آمریکا، فرانسه و آلمان در روز ۱۹ بهمن ماه (هشتم فوریه) و در آخرین روز این کنفرانس خبر داد و گفت: این احتمال وجود دارد که فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز به جمع حاضران در این میزگرد اضافه شود که ظریف در اظهارنظری عنوان کرده بود که هنوز برگزاری این میزگرد مشخص نیست.
تیم مذاکره کننده هستهای ایران به سرپرستی سید عباس عراقچی روز پنجشنبه ۹ بهمن ماه در شهر استانبول در حدود هشت ساعت و نیم در سطح معاونان و کارشناسان و با حضور هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با هانس دیتر لوکاس، نیکولا دوریویر و سایمون گس نمایندگان سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلستان) در خصوص مباحث مورد اختلاف بر سر راه توافقنامه جامع هستهای به گفتوگو نشست و هیأت ایرانی رایزنی دوجانبهای نیز با هیأت آلمانی به ریاست هانس دیتر لوکاس نماینده آلمان در گروه ۱+۵ داشت.
سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده پس از رایزنیهای استانبول با بیان اینکه اگر واقعبینی و اراده سیاسی در طرف مقابل باشد معتقدیم رسیدن به توافق خیلی دور نیست، گفت: تلاش میکنیم تا پایان مارس حتی الامکان روی کلیات، یک توافق سیاسی اولیه صورت گیرد.
روز چهارشنبه ۱۵ بهمن ماه نیز حمید بعیدینژاد مدیرکل امور سیاسی و امنیت بینالمللی وزارت امور خارجه و رئیس تیم کارشناسی ایران در مذاکرات با ۱+۵ در سفری دو روزه به مسکو رفت و با مقامات این کشور از جمله سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه و نماینده روسیه در ۱+۵ دیدار و گفتوگو و آخرین وضعیت مذاکرات هستهای را مرور کرد.
به گزارش فارس، در ادامه رایزنیهای تیم مذاکره کننده هستهای ایران پس از تمدید هفت ماهه توافق ژنو، معاونان وزیر خارجه ایران دوم و سوم بهمن ماه نیز در زوریخ با تیم مذاکره کننده آمریکایی به ریاست وندی شرمن نماینده آمریکا در گروه ۱+۵ به گفتوگو پرداخت و ظریف و کری نیز در حاشیه چهل و پنجمین مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس به مدت نیم ساعت رایزنی کردند.
پس از آنکه ایران و شش کشور در سوم آذر ماه سال جاری (۱۳۹۳) به دلیل وجود اختلافات عمده به خصوص در زمینه ظرفیت و میزان غنی سازی و شیوه رفع تحریمها به توافق نرسیدند، توافق ژنو (برنامه اقدام مشترک) را برای هفت ماه تمدید کرده و تأکید کردند که همه تلاش خود را صورت دهند تا ظرف چهار ماه (تا پایان مارس) بتوانند به توافق سیاسی دست یابند و پس از آن بود که شهر ژنو اواخر آذر ماه و اواخر دی ماه میزبان یازدهمین و دوازدهمین دور مذاکرات جامع هستهای در سطح معاونان بود و علاوه بر آن تیم مذاکره کننده هستهای رایزنیهایی را با طرف آمریکایی و برخی از اعضای ۱+۵ داشت.
نظر شما